Search

Custom Search

Microsoft face cea mai mare achiziţie din istoria companiei: Cumpără serviciul de telefonie prin internet Skype pentru 8,5 miliarde dolari

"Microsoft plănueşte achiziţia serviciului de telefonie prin internet Skype pentru suma de 8,5 miliarde dolari, în încercarea de a recupera terenul pierdut în faţa gigantului Google pe segmentului telefoniei, informează Reuters.

Deşi a căutat mai multe alternative precum un IPO care să îi aducă un miliard de dolari sau alianţe cu Facebook şi Google, care ar fi ridicat valoarea companiei la 3 sau 4 miliarde de dolari, operatorul care are în medie 145 de milioane de utilizatori lunar pare să fi ajuns la înţelegere cu gigantul software Microsoft, oferind astfel companiei americane un impuls pe segmentul de piaţă al conferinţelor video.

Skype ar putea fi integrat cu programe precum Outlook pentru a atrage clienţi pe segmentul corporate, dar şi cu sistemele de joc ale Microsoft, XBox.

Skype este cea mai mare achiziţie din istoria de 36 de ani a gigantului software, suma de 8,5 miliarde surprizând pe toată lumea." sursa ZF