Search

Custom Search

Planeta Rosie

Dupa ce am primit acest mesaj pe messenger m'am hotarat sa fac cateva cercetari sa vad daca e adevarat.

"Începând cu luna August, nopţile, planeta Marte va fi cel mai luminos punct pe cer. Chiar şi cu ochiul liber, Marte se va vedea cât o lună plină în această perioadă. Pe 27 August, planeta Marte se va afla la 34.65 milioane de mile de Pământ şi va fi ziua în care Marte se va vedea cel mai bine. În noaptea de 27 August, la ora 00:30 urmăriţi cerul. Pe cer se va vedea ca şi cum Terra are două luni. Următoarea dată când planeta Marte va trece atât de aproape de Terra va fi în anul 2287. Spune şi altora, merită! Toţi cei care sunt acum în viaţă nu vor mai avea ocazia să vadă acest lucru. ...dati mai departe sa afle lumea k e interesant...."

Am gasit informatii cum ca ar fi doar o pacaleala la modul ca nu se va vedeea foarte bine planeta rosie ci doar mai intens decat de obicei.

"Singurul adevar pe care il contine mesajul este ca Marte se va vedea intra-adevar ceva mai frumos decat de obicei pe cer. Asta pentru ca orbitele planetelor Marte si Terra se vor apropia, Planeta Rosie fiind cel mai aproape de Pamant la sfarsitul lunii octombrie.

La acea data, Marte se va vedea mai intens decat de obicei, dar in nici un caz nu va avea dimensiunile Lunii. Pentru ca Marte sa se vada la fel de mare ca Luna de pe Pamant, ar trebui sa se apropie la o distanta de 484.000 de mile � de doar doua ori distanta la care se afla Luna. "

Surse: Stiri.rol.ro si Astro-Urseanu.ro