Search

Custom Search

China a împrumutat statelor sărăce mai mulţi bani decât Banca Mondială în ultimii 2 ani

"Valoarea împrumuturilor acordate de China statelor în curs de dezvoltare în ultimii doi ani a depăşi ajutorul acordat de Banca Mondială, scrie Financial Times, subliniind extinderea influenţei economice a Beijingului.

China Development Bank şi China Export-Import Bank au semnat în ultimii doi ani acorduri de împrumut de cel puţin 110 miliarde de dolari (83 miliarde de euro) cu guverne şi companii din statele în curs de dezvoltare, conform unor date centralizate de publicaţia britanică.
În acelaşi interval, Banca Mondială a acordat credite de doar 100,3 miliarde dolari.

China dispune de rezerve valutare de peste 2.000 de miliarde de dolari şi a început, din anul 2009, să accentueze sprijinul acordat companiilor de stat, care caută constant, în întreaga lume, oportunităţi de achiziţie de active şi materii prime.

Băncile chineze de stat, precum China Development Bank, Export-Import Bank of China şi Bank of China, au acordat, printre altele, credite în schimbul garanţiei că vor primi rezerve de petrol şi au finanţat, spre exemplu, proiecte de infrastructură în ţări precum Ghana şi Argentina." sursa ZF